Sałatka z brzoskwinią, buraczkami i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Podana z wytrawnym, słodkim dipem na bazie soku pomarańczowego, musztardy i miodu z odrobiną octu balsamicznego. Połączenie świeżych owoców z burakami i mozzarellą daje bardzo ciekawe połączenie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - buraki (ugotowane): 2 sztuki
    - brzoskwinie: 2 sztuki
    - mozzarella: 1 sztuka
    - orzechy włoskie: 100 gramów


    - sok pomarańczowy: 2 łyżki
    - musztarda: 2 łyżki
    - miód: 1 łyżeczka
    - ocet balsamiczny: 1 łyżeczka

    - szczypiorek: 1 pęczek

Sałatka z brzoskwinią, buraczkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane buraki i brzoskwinie oraz mozzarellę pokroić. Ułożyć na talerzu, posypać garścią orzechów włoskich i pokrojonym szczypiorkiem lub pozostawić go do dekoracji. Podawać z dipem (przepis poniżej), który idealnie komponuje się z sałatką podkreślając jej owocowy smak smak.
  • 2. PRZEPIS NA DIP:
    do soku pomaranczowego dodać musztardę, miód, ocet balsamiczny i dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy