Sałatka z awokado, jajkiem i wędzonym twarogiem

4.5 (180 ocen)

Prosta i smaczna sałatka na bazie zielonego miksu sałat. Prosta i szybka w przygotowaniu, idealna na kolację lub na drugie śniadanie do pracy.

Składniki:

  • 2 garście zielonych sałat ze szpinakiem
    1 jajko
    1 awokado
    1 pomidor
    100 g twarogu wędzonego

    DRESSING:

    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka soku z cytryny
    1/2 łyżeczki suszonej bazylii
    sól
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z awokado, jajkiem i wędzonym twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ugotować na twardo. Przygotować dressing rozcierając oliwę z sokiem z cytryny i przyprawami. Odstawić.

    Sałatę umyć i odwirować. Rozłożyć na talerzu lub w niskiej i szerokiej miseczce. Ser pokroić lub po prostu rozkruszyć w palcach na sałatę. Ugotowane jajko pokroić na kawałki razem z pomidorem i ułożyć na wierzchu.

    Awokado obkroić w połowie, przekręcić i wyjąć pestkę. Obrać i pokroić w plasterki bądź kostkę, jak kto woli :) Całość polać przygotowanym dressingiem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Sałata Szpinak Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować