Sałatka z avocado, mango i z migdałami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Rodzina i ja bardzo lubimy avocado za jego wyśmienity, malano-gruszkowy smak i za wartości odżywcze, także, gdzie tylko to możliwe, dodaję tego zielonego aligatora, jak to niegdyś o nim mówiono.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SAłATKA:
    - pomidory (twarde, duże, dojrzałe): 2 sztuki
    - avocado hass: 1 sztuka
    - mango (świeże lub z kompotu): 0.5 sztuki
    - cebula czerwona: 0.5 sztuki
    SOS:
    - parmezan (starty na grubych oczkach lub płatki): 50 gramów
    - migdały w płatkach uprażone: 50 gramów
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - limonka (sok ze świeżej limonki): 1 łyżka
    - musztarda Dijon: 1 łyżeczka
    - Sól morska i pieprz do smaku: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z avocado, mango i z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z avocado, mango i z migdałami 1. Pomidora i cebulę pokroić w kostkę, posypać solą i pieprzem, włożyć do salaterki.
  • Sałatka z avocado, mango i z migdałami 2. Avocado obrać ze skórki i również pokroić w kostkę, dodać do pozostałych.
  • Sałatka z avocado, mango i z migdałami 3. Całość polać oliwą i skropić limonką. Wymieszać. Na koniec posypać parmezanem i migdałami.
    Podawać niedługo po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango Parmezan Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować