Sałatka z ananasem i czerwoną fasolką

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

Często robię ją na święta

  • 20 min

Składniki:

  • 1 puszka ananasa
    1 słoik papryki konserwowej
    30 dag szynki gotowanej
    7 jajek
    1 puszka czerwonej fasolki
    majonez
    pieprz

    Dodatkowo: słoik mini kukurydzy
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z ananasem i czerwoną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy, obieramy, kroimy w półplasterki, ananasa, szynkę i paprykę kroimy w słupki, fasolkę odsączamy, dodajemy do pozostałych składników. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy kilka łyżek majonezy i doprawiamy pieprzem.

Porady

Do sałatki możemy dodać mini kukurydzę pokrojona w plasterki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować