Sałatka z czerwonym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź i wystudź.
Mięso dokładnie umyj, oczyść i pokrój wg uznania np. w kostkę. Kolejno posól, popieprz oraz posyp przyprawą curry i dokładanie wymieszaj. Na patelni podgrzej olej i poukładaj kawałeczki mięsa. Podpiecz z każdej strony kilka minut.
Pora posiekaj w talarki, włóż do miski, posól i odstaw na kilka minut. Kiedy zacznie puszczać sok możesz go delikatnie wycisnąć.
Paprykę umyj, oczyść i pokrój w kostkę.
Ananasa i kukurydzę osącz z zalewy. Następnie ananasa pokrój na mniejsze kawałki.
W dużej misce połącz wszystkie przygotowane składniki.
Dopraw do smaku cukrem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz majonezem. Dokładnie wymieszaj.
Sałakę należy schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.
Komentarze