Sałatka z czerwonej kapusty

4.49 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Najlepiej zrobić ją dzień wcześniej, aby się przegryzła.

  • 35 min

Składniki:

  • ● 1/2 słoika czerwonej kapusty
    ● filet z kurczaka
    ● 3 ogórki konserwowe
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● 1/2 szkl. ryżu
    ● olej
    ● przyprawa do gyrosa
    ● sól, pieprz
    Sos:
    ● 1/2 małego jogurtu naturalnego
    ● 1/2 małego słoika majonezu
    ● 3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą do gyrosa. Smażymy na rozgrzanym oleju. Wyjmujemy, studzimy. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Sos: jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy.
  • 3. Ogórki kroimy w kostkę. Kapustę lekko odciskamy, ewentualnie kroimy. Dodajemy ryż, kurczaka i osączoną kukurydzę. Mieszamy z sosem. Odstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować