Sałatka z ciecierzycą

4.49 (156 ocen)

  • 15 min

Lekka, chrupiąca, zdrowa i kolorowa sałatka dla fanów ciecierzycy i świeżych warzyw.

  • 15 min

Składniki:

  • mała puszka ciecierzycy ok. 200 g
    pół główki sałaty lodowej
    1 czerwona cebula
    pół świeżego długiego ogórka
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    50 g sera żółtego

    SOS:

    3 łyżki oliwy
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka białego octu winnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę i kukurydzę przełożyć na sito, wypłukać i osączyć. Sałatę umyć, porwać na małe kawałki, ułożyć na dnie dużego talerza. Cebulę pokroić w piórka, ogórka w kostkę lub grubsze pół-plastry. Ułożyć na sałacie. Posypać ciecierzycą i kukurydzą. Ser pokroić w drobną kostkę, posypać nim wierzch sałatki. SOS: Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą. Sosem polać sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować