Sałatka wiosenna Eli

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna wiosenna sałatka dla osób dbających o linię.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szpinak świeży w liściach: 150 gramów
    - truskawki świeże: 400 gramów
    - ser feta opakowanie: 270 gramów
    - olej carottino lub oliwa: 4 łyżki
    - ocet winny: 2 łyżki
    - miód: 2 łyżki
    - sól, pieprz,: 2 szczypty

Sałatka wiosenna eli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka wiosenna Eli 1. Szpinak umyć i osuszyć w wirówce do sałaty.Truskawki umyć,osuszyć,usunąć szypułki i pokroić w grube plastry (małe truskawki na połówki).Ser feta pokroić w kostkę.Do słoika wlać olej,ocet winny,dodać miód,sól i pieprz.Słoik zakręcić i potrząsać aż zrobi się emulsja.W misce rozłożyć szpinak,ser,truskawki i polać sosem.Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy