Sałatka warzywna warstwowa

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Kolorowa, smaczna w sam raz na świąteczny stół.

Składniki:

  • 2 ziemniaki
    2 buraczki ćwikłowe
    2 marchewki
    2 jajka
    1 czerwona cebula
    80 g żółtego sera
    2- 3 łyżki majonezu
    pieprz
    sól
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warzywna warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, buraki, marchewkę i jajka ugotować a następnie po obraniu zetrzeć na tarce jarzynowej, każde do osobnej miski. Wszystko osobno doprawić solą i pieprzem, buraczki dodatkowo sokiem z cytryny.
  • 2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce z mniejszymi oczkami.
    Majonez najlepiej włożyć do worka cukierniczego lub woreczka foliowego i obciąć rożek.
  • 3. Układać w salaterce lub w obręczy, kolejno: ziemniaki, buraczki, jajka, marchewka, cebula, żółty ser. Przed położeniem majonezu, warstwy lekko uklepać łyżką. Na każdą warstwę wycisnąć trochę majonezu.
    Dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować