Sałatka warzywna warstwowa

4.49 (188 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Przywiozłam z działki warzywa. Pomyślałam , że wykorzystam na sałatkę warstwową.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 kg ogóreczków gruntowych
    1 kalafior
    1 kg fasolki szparagowej
    ½ kg cebulek
    2 papryki czerwone
    2 papryki żółte
    4 marchewki
    gorczyca
    Zalewa:
    4l wody
    ½ l octu
    15 dkg soli
    10 dkg cukru
    Liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie.
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Sałatka warzywna warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki do zalewy zagotować i wystudzić.
  • 2. Ogóreczki, fasolkę, kalafior, cebulki, marchew i paprykę blanszować. około 10 min.Nakładać do słoików warstwami. Na dno słoika położyć ogóreczki, kalafior, marchewka, fasolka, cebulka , papryka żółta a na końcu czerwona. Do każdego słoika wsypać kilka ziarenek gorczycy, pieprzu, ziela angielskiego i po 2 listki laurowe. Słoiki zalać wystudzoną zalewą. Pasteryzować około 15 min.

Porady

Sałatka do jedzenia nadaje się na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Marchewka Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować