sałatka warstwowa z selerem konserwowym

4.99 (147 ocen)

  • 40 min

znakomita propozycja na imprezę

  • 40 min

Składniki:

  • 1 słoiczek selera konserwowego
    35 dag szynki konserwowej
    2 białe części średniego pora
    1 puszka ananasa
    1 puszka kukurydzy
    6 jajek
    majonez
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i obieramy.
    Szynkę kroimy w drobną kostkę. jajka kroimy w drobną kostkę. Ananasa kroimy na małe kawałki.
    Pora siekamy w półplasterki. Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Majonez doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
    W przezroczystej misce układamy kolejno: połowę pora, seler konserwowy, kukurydzę i szynkę. Polewamy połową majonezu.
    Układamy następnie ananasa, jajka i pozostały por. Polewamy resztą majonezu. 

Porady

sałatka najlepiej smakuje następnego dnia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować