Sałatka warstwowa z duszonymi pieczarkami

4.48 (149 ocen)

Pycha :-)

Składniki:

  • Ilość składników zależy od wielkości naczynia:

    1-2 woreczki ryżu
    50 dag pieczarek
    2 małe cebule lub 1 duża
    1 por
    1 puszka kukurydzy
    1 l słoik ogórków konserwowych
    20 dag szynki
    6-7 jajek
    pęczek szczypiorku
    keczup
    majonez
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Sałatka warstwowa z duszonymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szczypiorek 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić do odparowania wody. Białą część pora pokroić w półplasterki, kukurydzę odcedzić. Ogórki, szynkę i jajka pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. W szklanym naczyniu układać na przemian warstwy sałatki:
    I warstwa - ryż
    II warstwa - gorące pieczarki z cebulą
    III warstwa - por
    IV warstwa - majonez + keczup (warstwę posmarować majonezem i polać keczupem)
    V warstwa - kukurydza
    VI warstwa - ogórki (odcisnąć)
    VII warstwa - szynka
    VIII warstwa - majonez + keczup
    IX warstwa - jajka
    X warstwa - szczypiorek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować