Najczęściej podaję takie sałatki na imprezy ale nie ma problemu żeby podane składniki wymieszać i tak też podać. mimo wszystko warstwowo ułożone są efektowne.
Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
3 łyżki majonezu
2 łyżki mleka
4 łyżki kukurydzy z puszki
100 g kiełbasy lub szynki
kawałek pora
80 g żółtego sera
3-4 rzodkiewki
Sałatka warstwowa z szynką i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka zetrzeć na drobnych oczkach. Kukurydzę odsączyć z nadmiaru zalewy. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Por pokroić w cienkie paseczki. Ser i rzodkiewki zetrzeć na dużych oczkach. Majonez wymieszać z mlekiem. W szklanym naczyniu układać warstwami poszczególne składniki.
Komentarze