Sałatka selerowa z orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wyjątkowo zdrowa i lekka sałatka o oryginalnym smaku

  • 15 min

Składniki:

  • 4 łodygi selera naciowego
    2 twarde, soczyste jabłka
    4 łyżki orzechów włoskich
    Sos:
    ½ szklanki jogurtu naturalnego
    5 dag sera pleśniowego
    sok z cytryny
    szczypta suszonej bazylii
    sól, pieprz, cukier

Sałatka selerowa z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować sos: zmiksować jogurt z serem pleśniowym. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, bazylią, solą i pieprzem
  • 2. Seler umyć, oczyścić z włókien i pokroić w słupki. Jabłka umyć, podzielić na cztery części, usunąć gniazda nasienne i też pokroić w słupki. Dodać orzechy uprażone na suchej patelni. Polać sosem i delikatnie wymieszać. Udekorować listkami selera naciowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy