Sałatka romanesco z jajkiem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Coś innego kalafior romanesco taki piękny i zieloniutki ,że aż szkoda go kroić . Pokroiłam i warto było , smaczny i zdrowy i jak pięknie komponuje się na talerzu - polecam choć nie jest teraz za tani koszt 1 szt to 10 zł .

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kalafior romanesco
    4 jajka
    1/2 słoika oliwek czarnych
    sól
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka romanesco z jajkiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior romanesco myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na różyczki . Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 7 min. Odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo zimne obieramy i kroimy w ćwiartki. Oliwki czarne odcedzamy na sitku. Olej mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, solimy do smaku. Na talerzu układamy różyczki kalafiora, przekładamy kawałkami jajka i ozdabiamy oliwkami. Całość polewamy sosem czosnkowym. Podajemy zaraz po zrobieniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować