Sałatka raz dwa trzy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Trzy podstawowe składniki, kilka minut pracy i pyszna, lekka surówka gotowa.

  • 10 min

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    pół opakowania sera feta
    pomidory suszone w oliwie (mały słoiczek)
    łyżka soku z cytryny
    bazylia suszona lub świeża
    sól
    łyżka oliwy

Sałatka raz dwa trzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować i lekko osolić (nie solić za mocno, bo feta jest słona).
    Fetę pokroić w kostkę, pomidory w paski.
    Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i bazylia, polać sałatkę, wymieszać.
    Sałatkę wstawić do lodówki na pół godziny, aby smaki się przegryzły.

Porady

Ser feta można zastapić serem pleśniowym. Do sosu najlepiej użyć oliwy, która były zalane pomidory.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy