Sałatka ryżowa z kukurydzą, porem i jajkami

4.46 (159 ocen)

  • 25 min

Pożywne śniadanko

  • 25 min

Składniki:

  • 1 torebka ryżu 3 kolory
    pół puszki kukurydzy
    biała część pora
    2 jajka
    3 ogórki małosolne
    koperek
    3 łyżeczki musztardy
    łyżka oleju
    3 łyżki wody
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z kukurydzą, porem i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko w osolonym wrzątku. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki, ogórki pokroić w kostkę, koperek posiekać. Ryż, jajka, por, osączoną kukurydzę i ogórki wymieszać ze sobą. W szklance zrobić sos: wymieszać musztardę, wodę, olej, pieprz oraz koperek. Sos wlać do sałatki i wymieszać. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować