sałatka ryżowa z wędzonym halibutem i szpinakiem

0 (0 ocen)

Pyszna i prosta sałatka z rybą

Składniki:

  • składniki podstawowe zestaw nr 1:
    150 g wędzonego halibuta
    ugotowany woreczek ryżu jaśminowego
    garść młodego szpinaku

    składnik podstawowy dodatkowy:
    szalotka

    składniki robocze:
    kawałek świeżej papryczki chili
    sól himalajska różowa
    pieprz kolorowy
    łyżeczka pieprzu czerwonego w całości
    łyżeczka soku z cytryny
    łyżeczka majonezu
    łyżka serka śmietankowego typu Philadelphia

    dekoracja:
    bułka grahamka
    ogórek
    pomidor żółty
    zielone pomidorki koktajlowe
    chili pokrojone w paski
    świeże zioła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z wędzonym halibutem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany ryż przesypujemy do salaterki.
  • 2. Dodajemy rozdrobnionego halibuta i drobno posiekany szpinak.
  • 3. Sałatkę doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i przyprawami. Dodajemy majonez oraz serek.
  • 4. PROPOZYCJA PODANIA:
    Na talerzu z cienko pokrojonego ogórka robimy kratkę. Półplasterki pomidora składamy w różę, z pietruszki, szpinaku układamy listki. Na kratce z ogórka układamy porcję sałatki - ozdabiamy ją paseczkami z papryczki chili i pomidorkami. Z boku talerza układamy połówkę bułki (bułka nie jest konieczna).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować