Sałatka ryżowa z mandarynką

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Prosta szybka sałatka na przekąskę i bardzo zdrowa :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 10 dkg ryżu białego
    2 mandarynki
    ½ puszki kukurydza z groszkiem
    1/3 papryka czerwona
    1/3 papryka zielona
    10 oliwek czarnych
    1/3 papryczki chilii
    ½ cytryny
    Sól
    Pieprz
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ugotowany ryż i warzywa 1. Ryż gotuję we wrzącej wodzie osolonej do miękkości, w proporcji 2:1 wody do ryżu. Studzę i przekładam do miseczki. Papryki myję i kroję w kostkę czerwoną i zieloną. Dodaje do ryżu. Kukurydze z groszkiem odsączam z zalewy i też dodaje.
  • Obrane mandarynki 2. Mandarynki obieram ze skóry i błonek. Paprykę chili kroję w kółka i razem z mandarynkami i oliwkami dodaje do sałatki. Doprawiam pieprzem, i sokiem z połowy cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować