Jestem emerytką, gotuję i piekę na przyjęcia okolicznościowe. Na co dzień przygotowujęobiady dla rodziny.
20 min
Składniki:
główka sałaty
2 czerwone cebule
pęczek rzodkiewek
kilka liści mniszka lekarskiego
kilka liści szczawiu
15 dag wędzonego żółtego sera
puszka kukurydzy
25 dag wędzonego kurczaka
Sos:
małe op. jogurtu naturalnego
kilka łyżek majonezu
sól
pieprz
cukier
słodka mielona papryka
łyżka soku z cytryny
1.Kukurydzę osączamy. Mniszka, sałatę i szczaw myjemy. Osuszamy
i rwiemy na kawałki. Rzodkiewki i cebule kroimy w plastry, a ser i mięso
w słupki. Składniki mieszamy.
2.Sos: jogurt mieszamy z majonezem. Doprawiamy, solą, pieprzem, cukrem i papryką. Mieszamy z sokiem z cytryny. Schładzamy. Przed podaniem
polewamy sałatkę.
Komentarze