Sałatka po żydowsku

4.5 (165 ocen)

  • Dla 6 osób

Wiem, że nie dietetycznie, nie kolorowo, ale...pysznie. Alternatywa dla tradycyjnej sałatki jarzynowej.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 duży seler,
    5 większych pietruszek w korzeniu,
    5 średnich ziemniaków,
    2 cebule,
    5-7 jajek
    majonez,
    sól, biały pieprz,
    przyprawa do zup w płynie Knorr lub Maggi.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i jajka ugotować. Cebule pokroić w drobniutką kosteczkę. Po ostudzeniu pokroić resztę składników. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą, wymieszać z majonezem. Specyficzny smak nadaje przyprawa do zup i biały pieprz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować