Sałatka pieczarkowo-porowa z serem i ziołami

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

polecam smaczna aromatyczna sałatke pieczarkowa z porem, kukurydza i serem doprawioną aromatycznymi ziołami:)

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
    1 por sałatkowy
    5 jajek
    kukurydza konserwowa-1 puszka
    3 ogórki kiszone
    10 dah sera żółtego
    3 łyzki majonezy
    1 łyzeczka musztardy
    pół pęczka natki pietruszki
    szczypta bazyli suszonej do smaku
    szczypta estragonu
    sól morska
    pieprz swiezo zmielony
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Sałatka pieczarkowo-porowa z serem i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Pieczarki opłukać, pokroic w kostke i obgotowac przez 3-4 minuty w lekko osolonej wodzie, odcedzic , odstawic do przestudzenia.
    Pora umyc , pokroic i posypać 1\2 łyzeczka soli, odstawc na 10 minut.
    Jaja ugotowac na twardo, obrac ze skorupek pokroic w kostkę.
    Ogórki pokroic w drobna kostke.
    Ser zetrzec na tarce.
    Natke opłukać, posiekac drobno

    2. Składniki połączyc ze soba w mice, salaterce, dodac majonez, musztarde , przyprawy i zioła do smaku wymieszac. Schłodzic w lodówce.
    Udekorowac swieza natką.Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Sałata Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować