Sałatka Parmeńska

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis przywieziony z włoch

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - melon gala: 1 sztuka
    - garście rukoli: 3 sztuki
    - szynka parmeńska: 30 gramów
    - awokado: 1 sztuka
    - pomidorki koktailowe: 6 sztuk
    - parmezan starty: 3 gramy
    - truskawki: 6 sztuk
    - sok z limonki: 5 mililitrów
    - miód naturalny: 10 mililitrów
    - bazylia listki: 3 sztuki
    - pieprz: 1 szczypta
    - oliwa extra virgin: 5 mililitrów
    - musztarda: 5 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka parmeńska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw przygotowujemy dresing musztardowo miodowo limonkowy, Mieszamy musztardę ,miód i sok z limonki dodajemy liście bazylii i czerwony pieprz do smaku oraz oliwę z oliwek.
  • 2. Kroimy w cienkie paski awokado i melona,następnie kroimy na dwie części pomidorki koktajlowe . Wszystkie te składniki mieszamy z rukolom i cienkimi paskami szynki parmeńskiej, całość zalewamy wcześniej przygotowanym dresingiem. Sałatkę wykładamy na tależ
  • Sałatka Parmeńska 3. Sałatkę wykładamy na talerzu, posypujemy parmezanem do dekoracji układamy wokół przekrojone truskawki. Można podawać z grzankami z serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować