Sałatka krabowa z kawiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron rozdrobnić (połamać), przełożyć do dużej miski, zalać wrzątkiem i pozostawić 5 minut pod przykryciem. Następnie odcedzić na sicie i pozostawić do ostygnięcia.
Paluszki krabowe pokroić na 0,5 cm kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Koperek i szczypiorek drobno pokroić i wymieszać z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym. Sałatkę lekko posolić.
Majonez wymieszać z kawiorem, następnie bardzo delikatnie wymieszać ze składnikami sałatki.
Schłodzić w lodówce ok. godziny, aby smaki się zmieszały.
Z kawiorem należy obchodzić się bardzo delikatnie, ponieważ łatwo go rozgnieść przy intensywnym mieszaniu sałatki. Jest to istotne przy użyciu ciemnego kawioru, aby sałatka nie zmieniła koloru na szary, z powodu rozgniecionego kawioru;)
Komentarze