Sałatka kebab-gyros w rożkach z tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyść z błonek,umyj,osusz i pokrój w cienkie paski.
Przyprawę kebab-gyros wymieszaj z olejem w misce i włóż do niej pokrojone mięso,przemieszaj i odstaw na 30 minut.
Po tym czasie kurczaka usmaż na patelni i odstaw do ostygnięcia.
2.Liście sałaty dokładnie umyj,osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Papryki oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski,cebule obierz ze skórki i pokrój w piórka,a ogórki w cienkie paski.
Składniki przełóż do miski,dodaj usmażone mięso.
3.Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem i jogurtem i polej sałatkę,dodaj według uznania sól i pieprz do smaki,wymieszaj.
Placki tortilli zwiń w rożki i napełnij je przygotowaną sałatką,po wierzchu posyp natką pietruszki.
Komentarze