Sałatka jarzynowa z fasolką szparagową i szynka konserwową

4.5 (159 ocen)

Zapraszam na jarzynówkę w letniej wersji.

Składniki:

  • 4 marchewki
    3 pietruszki
    ½ cebuli
    3 jajka
    200 g zielonej fasolki szparagowej
    2 ogórki konserwowe
    50 g szynki konserwowej w plasterkach
    1 łyżka majonezu
    Sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka jarzynowa z fasolką szparagową i szynka konserwową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę ugotować do miękkości ( można użyć warzyw z rosołu). Fasolkę sprawić, pokroić na kawałki około 1,5 cm i także ugotować do miękkości. Jajka ugotować na twardo i wszystkie składniki ostudzić.
  • image-1081gwv 2. Marchewkę, pietruszkę pokroić w małej wielkości kostkę. Jajka pokroić w średniej wielkości kostkę
  • image-0xwum1j 3. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę.
  • image-1587vlg 4. Do miski z pokrojonymi składnikami dodać fasolkę. Szynkę pokroić w paseczki i dodać do miski. Wymieszać składniki sałatki. Doprawić solą, pieprzem oraz dodać majonez. Dobrze wymieszać, odłożyć na godzinę do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Marchewka Pietruszka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować