Sałatka jarzynowa z marynowaną papryką

5 (182 ocen)

Nowa odsłona tradycyjnej sałatki jarzynowej. Dzięki dodaniu żółtej i czerwonej papryki, oraz kukurydzy, uzyskała miły dla oka słoneczny kolor :)

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek bulwy selera
    3 małe ziemniaki
    3 jajka
    1 winne jabłko
    kilka kawałków kolorowej marynowanej papryki
    mała puszka mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek, papryka)
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Przystawki

Sałatka jarzynowa z marynowaną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki dokładnie wyszorować, ugotować nieobrane, odcedzić, ostudzić i obrać.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupki.
    Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne.
    Paprykę marynowaną obrać ze skórki (niekoniecznie, ale tak jest bezpieczniej).
    Koperek opłukać, otrzepać z wody, posiekać.
    Mieszankę z puszki osączyć z zalewy.
    Warzywa, jajka, jabłko i paprykę pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez i musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Do sałatki można użyć warzyw ugotowanych w rosole.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować