Sałatka jajeczno-pieczarkowa z czerwoną fasolą

4.45 (151 ocen)

  • 15 min

Ciekawa propozycja zarówno na Wielkanoc jak i na kolację

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    6 jajek
    1/2 słoika ogórków kiszonych
    pęczek szczypiorku
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu 0%
    1 łyżka musztardy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka jajeczno-pieczarkowa z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy na wrzącą wodę i sparzamy ok. 1-2 minut. Całkowicie studzimy (można przelać zimną wodą).
  • 2. Jajka oraz ogórki kiszone kroimy w kostkę.
    Szczypiorek siekamy, fasolę i kukurydzę osączamy. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem, jogurtem oraz musztardą. Doprawiamy.

Porady

Podawać schłodzoną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Sałata Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować