Jajo - sztuka
Ser żółty (najlepiej o obniżonej zawartości tłuszczu) - ok. 50 g
Szynka drobiowa - plasterek
Pomidor - pół sztuki
Ogórek konserwowy - sztuka
Kukurydza konserwowa - łyżka
Cebula - 1/4 małej sztuki
Sałata - jeden - dwa liście
Szczypiorek (posiekany) - łyżka
Sos:
Oliwa z oliwek - łyżka
Jogurt naturalny - łyżeczka
Czosnek - mały ząbek
Sól, pieprz
Sałatka farmerska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy sos - czosnek siekamy, mieszamy dokładnie wszystkie składniki i odstawiamy do lodówki.
Jajo gotujemy na twardo.
Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki i rozkładamy na talerzu.
Na sałacie układamy jajo, ser i szynkę oraz pozostałe warzywa pokrojone wedle uznania.
Sałatkę polewamy sosem
Komentarze