Sałatka fasolkowa do obiadu

4.5 (185 ocen)

  • 45 min

Fasolka szparagowa inaczej :)

  • 45 min

Składniki:

  • 300 g fasolki szparagowej
    1/2 brokuła
    1 cykoria
    sól, pieprz
    2 łyżki masła klarowanego
    winegret:
    2 łyżki oleju Kujawskiego z ostrą papryką, pomidorami i bazylią
    2 łyżki octu jabłkowego
    po łyżeczce miodu i musztardy
    sól, pieprz
    1 łyżka kaparów
    kilka gałązek pietruszki
    1/2 małej cebuli
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Sałatka fasolkowa do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-099cuwc 1. Fasolkę gotować na półtwardo w osolonym wrzątku i dodać podzielonego na drobne różyczki brokuła. Gotować jeszcze 3-4 minuty. Fasolkę przestudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Cykorię poszatkować i podsmażyć na maśle razem z fasolką i brokułem. Składniki sosu wymieszać, na końcu dodać drobno posiekaną cebulę i natkę oraz kapary. Sałatkę fasolkową polać sosem i podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cykoria Fasolka szparagowa Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować