Wspaniała i lekka sałatka , która nadaje się do potraw z grilla jak i do obiadu. Jest soczysta i chrupiąca.
20 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
1 sałata lodowa
2 pomidory
1 długi ogórek zielony
kapary mały słoiczek firmy "Ole"
ser feta
kilka oliwek zielonych i czarnych firmy "Ole"
mini cebulka konserwowa firmy "Ole"
1 cebula
Chrupiąca i lekka sałatka wieloskładnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę lodową rwiemy lub kroimy ma małe kawałki. Układamy na dno dużego talerza. Następnie kroimy w małą kostkę pomidory i kładziemy na sałacie. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, a cebulę w półplasterki. Kładziemy na pomidory. Kapary,oliwki i mini cebulkę konserwową odsączamy z zalewy i rozkładamy na sałatce. Oliwki można pokroić w plasterki. Na koniec kładziemy pokrojony w większą kostkę ser feta. Całość sałatki polewamy dopiero przed podaniem rozpuszczonym w oleju sosem do sałatek.
Komentarze