SAŁATKA 'DARY JESIENI' z RUKOLĄ, JABŁKIEM i GRANATEM

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Kto powiedział, że sałatki są najlepsze wiosną i latem? Także jesienią i zimą są pyszne i dostarczają wielu witamin.Wystarczy przygotować je z sezonowych składników.

  • 10 min

Składniki:

  • 100 g rukoli
    1 jabłko
    garść orzechów włoskich
    nasionka z ½ owocu granatu
    sok z ½ cytryny
    ok.3 łyżki oliwy z oliwek
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka 'dary jesieni' z rukolą, jabłkiem i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jabłko oczyścić z nasion i razem ze skórką pokroić na cieńkie plasterki.
  • 2. Rukolę wymieszać z sokiem z cytryny, 2 łyżkami oliwy i doprawić solą
  • 3. Na półmisku lub na indywidualnych talerzykach rozlożyć rukole, poukładać jabłka, posypać granatem i orzechami. Całość skropić oliwą z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Jabłka Orzechy Rukola Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować