Sałatka brokułowo- migdałowa

0 (0 ocen)

  • 25 min

Sałatkę zrobiłam na spotkanie klasowe. Każdy był zachwycony taką kompozycją.

  • 25 min

Składniki:

  • 1brokuł
    płatki migdałów
    2 ząbki czosnku
    śmietana (może być jogurt natur.)
    majonez
    sól
    pieprz

Sałatka brokułowo- migdałowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SAŁATKA BROKUŁOWO-MIGDAŁOWA 1. 1. Umyj i ugotuj różyczki brokuła na parze i odstaw do wystygnięcia.
    2.sos- Obrane ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i dodaj łyżkę majonezu i 2 łyżki śmietany lub jogurtu. Przypraw solą i pieprzem.
    3. Płatki migdałów podpiecz na suchej patelni z dodatkiem soli, odstawiamy do wystygnięcia.
    4. Brokuły układamy na półmisku lub w salaterce, oblewamy sosem brokuły i na koniec posypujemy płatkami migdałów.

Komentarze

Podobne przepisy