Sałatka brokułowa z jajkiem i rzodkiewką

4.5 (177 ocen)

Szybka w przygotowaniu sałatka, która często gości u nas na wiosnę. Zajadamy się nią na imprezach jak i bez okazji

Składniki:


  • 1 brokuł
    4 jajka
    0,5 pęczka rzodkiewek
    0,5 ogórka
    kawałek pora
    3 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Majonez

Sałatka brokułowa z jajkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Brokuł podzielić na różyczki, umyć, osączyć. Wrzucić na osolony wrzątek, po 3 minutach odcedzić. Wystudzić.

    Pora umyć, osuszyć i pokroić.

    Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Razem z porem wrzucić do brokuła.

    Ogórka obrać, pokroić w kostkę, lekko posolić, wymieszać. Po 10 minutach odcisnąć.

    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w dużą kostkę. Dodać do reszty składników.

    Odciśniętego ogórka wrzucić do sałatki, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować