Sałatka na ciepło z dorszem i cukinią

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Taka sałatka nadaje się zarówno na kolację jak i na obiad.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200 g dorsza (filet) lub innej białej ryby
    3 garści porwanej salaty lodowej
    kilka zielonych oliwek (opcjonalnie)
    2 suszone pomidory z oliwy
    1 mała cukinia
    3-5 łyżek oliwy z oliwek
    1 łyżeczka tymianku
    sos do sałatek (paprykowo-ziołowy)
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka na ciepło z dorszem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy na półplasterki i podsmażamy na oliwie. Dodajemy dorsza pokrojonego w kostkę i smażymy, po czym doprawiamy solą i pieprzem ( musimy uważać aby dorsz się nie rozpadł). Cukinia musi być al dente
  • 2. Na talerzu układamy sałatę, na nią kładziemy usmażonego dorsza i cukinię. Następnie dokładamy suszone pomidory pokrojone w cienkie paski i oliwki przekrojone na pół
  • 3. SOS: tymianek, 3 łyżki oliwy, sos do sałatek i cytrynę razem mieszamy. Warzywa polewamy sosem i sałatkę można jeść.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować