Szybka sałatka meksykańska jest pyszna, idealnie nadaje się na wizytę niezapowiedzianych gości, przekąskę do pracy czy fajną kolację.
30 min
Składniki:
Składniki na 3-4 porcje:
3 ogórki konserwowe,
szczypta czosnku suszonego,
szczypta ostrej papryki lub chilli,
puszka mieszanki meksykańskiej (jeżeli chcemy zrobić sałatkę w większej ilości to używamy puszki czerwonej fasoli, kukurydzy oraz mieszanki groszek-marchewka oczywiście wtedy resztę składników podwajamy)
pół czerwonej papryki,
pół średniej czerwonej cebuli,
sól,
pieprz,
majonez.
Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Warzywa z puszki odsączamy, Ogórki i paprykę kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Dodajemy odsączone warzywa, przyprawiamy i mieszamy z majonezem.Odstawiamy do lodówki na ok.30 minut.
Komentarze