Sałatka makrelowo - pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka makrelowo - pomidorowa na letnie orzeźwienie sprawdzi się rewelacyjnie.Smak który nie pozwala przestać jeść, orzeźwienie gdy upał doskwiera oraz łatwość w przygotowaniu sprawią, że sałatka może być podana na kolację czydrugie śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    2-3 średnie pomidory
    pęczek szczypiorku
    3 jajka
    pieprz
    2 łyżki musztardy (użyłam stołowej)
    bazylia do smaku

Sałatka makrelowo - pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę dokładnie oczyszczamy z kości.
    Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
    Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy.
    Wszystkie składniki łączymy w jednej misce.
    Dodajemy musztardę.
    Doprawiamy do smaku bazylią i pieprzem.
    Mieszamy i schładzamy w lodówce przez około 30 minut.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy