Sałatka makaronowa z pieczarkami

4.5 (198 ocen)

  • 40 min

Szybko niewiele składników i smacznie.

  • 40 min

Składniki:

  • makaron (gruby) 20 dag
    pieczarki (duże) 20 sztuk
    kukurydza konserwowa ok1/2 puszki
    czosnek 1-2 ząbki
    posiekana natka pietruszki ok3 łyżki
    majonez
    sól
    pieprz
    musztarda
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka makaronowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, osączyć i wystudzić, pieczarki umyć, ugotować w osolonej wodzie, wystudzić, odcisnąć i pokroić w plasterki, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Przygotowane składniki połączyć i doprawić do smaku. Czosnek dodać do majonezu, wymieszać. Można zaostrzyć smak musztardą. Sos dodać do sałatki, ponownie wymieszać.
    Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Czosnek Makaron Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować