Sałatka z kukurydzą i brzoskwiniami

4.5 (172 ocen)

  • 50 min

Jest pyszna,szybka w wykonaniu.Brzoskwinie połączone z mięsem i resztą składników dają niezwykły smak.Często ją serwuje na różne okazje i bardzo szybko znika z salaterki.

  • 50 min

Składniki:

  • puszka brzoskwiń
    puszka kukurydzy
    6 jajek
    pęczek koperku
    30 dag szynki drobiowej
    80 dag fileta z kurczaka

    majonez

    przyprawa gyros
    pieprz
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kukurydzą i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
    Posypać przyprawą do gyrosa i podsmażyć do miękkości.
    Pozostawić do ostygnięcia.

    Brzoskwinie,ugotowane jajka,szynkę pokroić w kostkę.
    Pokroić w drobno koperek i dodać do pozostałych pokrojonych składników, dołożyć kukurydzę przestudzonego fileta.Wszystko wymieszać doprawić solą i pieprzem dodać majonez.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować