Sałata z łososiem i fetą w sosie musztardowo-miodowym

4.49 (165 ocen)

Szybka i smaczna przekąska między posiłkami, która zaspokoi nawet duży głód.

Składniki:

  • pół op. mieszanki sałat z sałatą rzymską
    150 g łososia wędzonego
    150 g sera typu feta
    pół papryki czerwonej
    kilka czarnych oliwek
    sos: 2 łyżki miodu płynnego
    2 łyżki musztardy
    łyżka oliwy z oliwek
    łyżka soku z cytryny
    zioła prowansalskie






Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata z łososiem i fetą w sosie musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę umyj, osusz. Paprykę umyj, pokrój w cienkie paseczki, ser pokrój w kostkę. Łososia podziel na mniejsze kawałki.
  • 2. Składniki na sos wymieszaj przyprawiając ziołami. Na talerzu rozłóż sałatę, łososia i fetę. Posyp przekrojonymi na pół oliwkami i paseczkami papryki. Sałatkę polej sosem. Przed podaniem wszystko razem wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Łosoś wędzony Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować