Szybka i smaczna przekąska między posiłkami, która zaspokoi nawet duży głód.
Składniki:
pół op. mieszanki sałat z sałatą rzymską
150 g łososia wędzonego
150 g sera typu feta
pół papryki czerwonej
kilka czarnych oliwek
sos: 2 łyżki miodu płynnego
2 łyżki musztardy
łyżka oliwy z oliwek
łyżka soku z cytryny
zioła prowansalskie
Sałata z łososiem i fetą w sosie musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę umyj, osusz. Paprykę umyj, pokrój w cienkie paseczki, ser pokrój w kostkę. Łososia podziel na mniejsze kawałki.
2.Składniki na sos wymieszaj przyprawiając ziołami. Na talerzu rozłóż sałatę, łososia i fetę. Posyp przekrojonymi na pół oliwkami i paseczkami papryki. Sałatkę polej sosem. Przed podaniem wszystko razem wymieszaj.
Komentarze