SAKIEWKI NALEŚNIKOWE ZE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM

3 (1 ocen)

  • 30 min

Super danie tanie szybkie zdrowe.Na obiad,kolację ....

  • 30 min

Składniki:

  • 1opakowanie szpinaku
    3 ząbki czosnku
    Sól,pieprz
    1 podwójna pierś z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    zioła prawansalskie
    1 op sera topionego (prostokąt) śmietankowego
    Do panierowania
    jajko
    bułka tarta
    Olej do smazenia.
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sakiewki naleśnikowe ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki upiec.Przepis tradycyjny.Szpinak przesmażyć na łyżce masła dodać czosnek przez praskę, sól, pieprz.Przyprawić do smaku, do gorącego dodajemy ser topiony, dobrze rozmieszać.Filety pokroić w kostkę, podsmażyć na złoty kolor z ziołami, przyprawą do kurczaka. Na każdy naleśnik nakładamy łyżkę szpinaku, na szpinak kładziemy łyżkę farszu mięsnego, składamy z naleśnika sakiewkę.Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano.

Porady

Do sakiewek możemy barszcz czerwony --do picia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować