Super danie tanie szybkie zdrowe.Na obiad,kolację ....
30 min
Składniki:
1opakowanie szpinaku
3 ząbki czosnku
Sól,pieprz
1 podwójna pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka
zioła prawansalskie
1 op sera topionego (prostokąt) śmietankowego
Do panierowania
jajko
bułka tarta
Olej do smazenia.
Sakiewki naleśnikowe ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki upiec.Przepis tradycyjny.Szpinak przesmażyć na łyżce masła dodać czosnek przez praskę, sól, pieprz.Przyprawić do smaku, do gorącego dodajemy ser topiony, dobrze rozmieszać.Filety pokroić w kostkę, podsmażyć na złoty kolor z ziołami, przyprawą do kurczaka. Na każdy naleśnik nakładamy łyżkę szpinaku, na szpinak kładziemy łyżkę farszu mięsnego, składamy z naleśnika sakiewkę.Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano.
Komentarze