Sakiewki mięsne z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Pieczarki drobno pokroić,cebulę posiekać i razem podsmażyć na maśle,dodać miękką kaszę kuskus ,kukurydzę doprawić do smaku wymieszać i przestudzić.
Filety z kurczaka umyć,osuszyć ,przekroić na połowę i dość cienko rozbić(najlepiej przez folię spożywczą, aby nie poszarpać mięsa)
Po czym opruszyć solą,pieprzem,papryką i czosnkiem.
Marchewkę,paprykę i por pokroić w słupki i obtoczyć w oleju(dzięki temu nie przypalą się podczas pieczenia) Plastry boczku pokroić na grubsze paski
2.Na każdy rozbity płat mięsa nakładać farsz i zawijać brzegi do środka tworząc sakiewkę,włożyć paprykę,marchewkę i por,górę sakiewki obwiązać paskami boczku.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 20-30 minut.
Komentarze