Sakiewki mięsne z farszem

5 (155 ocen)

  • 60 min

Lubię zaskakiwać swoich bliskich i gości smakowitym mięskiem.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka(pojedyncze)
    6 długich plastrów boczku wędzonego
    marchewka
    papryka czerwona
    por
    papryka czerwona w proszku
    czosnek w proszku
    sól
    pieprz
    olej
    Farsz:
    100 g kaszy kuskus
    100 g pieczarek
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    cebula
    masło

Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sakiewki Przystawki

Sakiewki mięsne z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
    Pieczarki drobno pokroić,cebulę posiekać i razem podsmażyć na maśle,dodać miękką kaszę kuskus ,kukurydzę doprawić do smaku wymieszać i przestudzić.
    Filety z kurczaka umyć,osuszyć ,przekroić na połowę i dość cienko rozbić(najlepiej przez folię spożywczą, aby nie poszarpać mięsa)
    Po czym opruszyć solą,pieprzem,papryką i czosnkiem.
    Marchewkę,paprykę i por pokroić w słupki i obtoczyć w oleju(dzięki temu nie przypalą się podczas pieczenia) Plastry boczku pokroić na grubsze paski
  • 2. Na każdy rozbity płat mięsa nakładać farsz i zawijać brzegi do środka tworząc sakiewkę,włożyć paprykę,marchewkę i por,górę sakiewki obwiązać paskami boczku.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować