łatwe do przygotowania, smaczne , na szybką przekąskę
Składniki:
* 1 opakowanie ciasta francuskiego
* 250 g pieczarek
* 3 parówki drobiowe
* 2 łyżki kukurydzy z puszki
* 2 łyżki papryki czerwonej
* 1 ogórek konserwowy
* 4 łyżki żółtego sera startego na dużych oczkach
*1 łyżka masła
* sól,pieprz,przyprawa w płynie do zup.
Sakiewki z farszem z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrobić farsz:
pieczarki, umyć, pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na patelni na maśle, ostudzić.
Ogórka , paprykę i parówki pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać razem dodać pieczarki, kukurydze i ser, przyprawić wg uznania.
2.Ciasto pokroić na 12 kwadratów.
Formę do babeczek wysmarować olejem, włożyć kwadraty z ciasta i i napełnić farszem
Komentarze