Sajgonki na ostro

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moje drugie sajgonki.Te są z surowego farszu.Jeśli dajemy farsz surowy to trzeba dłużej smażyć sajgonki.Według mnie są lepsze.I jak widać lepiej się prezentują od pierwszych więc idzie moja przygoda z sajgonkami idzie w dobrym kierunku.Polecam jeśli jeszcze nie robiliście sajgonek.

Składniki:

  • 10 szt papieru ryżowego

    nadzienie :
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    1/4 szk sosu sojowego ciemnego
    1 szk drobno pokrojonej kapusty pekińskiej
    1 mała drobno pokrojona cebula
    2 łyżki czarnego sezamu + do posypania
    2 łyżki kukurydzy
    1/2 szk drobno startego żółtego sera
    1 ząbek czosnku
    sól do smaku
    pieprz cayenne do smaku
    pieprz do smaku
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sajgonki

Sajgonki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę.
    Mięso przełożyć do miski, zalać sosem sojowym i odstawić na 15 minut.
    Potem do mięsa wrzucić resztę składników, wymieszać nadzienie.
    Każdy papier ryżowy zamoczyć na chwilkę w ciepłej wodzie i kłaść na drewnianej desce.
  • 2. Na jednym brzegu położyć porcję nadzienia i zwijać sajgonki tak jak krokiety.
    Część sajgonek posypać dodatkowo sezamem.
    Sajgonki smażyć na głębokim oleju na złoto brązowy kolor a po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Podawać gorące z sosem chili.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować