SAJGONKI DROBIOWE

4.5 (185 ocen)

  • 45 min

SAJGONKI - KROKIETY WIOSENNE, NALEŚNIKI WIOSENNE, POPULARNE DANIE KUCHNI CHIŃSKIEJ

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 10 SZTK.

    1 PIERŚ Z KURCZAKA
    2 DUŻE MARCHEWKI
    1 CEBULA
    10 SZTK. PAPIERU RYŻOWEGO
    50G MAKARONU RYŻOWEGO
    4 DUŻE SUSZONE GRZYBY MUN
    2 ZĄBKI CZOSNKU
    PIEPRZ
    SOS SOJOWY
    OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sajgonki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CEBULĘ I MARCHEWKĘ POKROIĆ NA ZAPAŁKĘ. MAKARON PRZYGOTUJ ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ NA OPAKOWANIU. GRZYBY MUN GOTUJ PRZEZ OKOŁO 10 MIN. I POSIEKAJ DROBNO.
  • 2. NA PATELNI ROZGRZEJ ŁYŻKĘ OLEJU, ZESZKLIĆ CEBULĘ DODAĆ MARCHEWKĘ, GRZYBY MUN, STARTY CZOSNEK, SMAŻYĆ DO MIĘKKOŚCI, NA KONIEC DODAĆ ZMIELONĄ PIERŚ Z KURCZAKA, DROBNO POSIEKANY MAKARON RYŻOWY, I SMAŻYĆ PRZEZ OKOŁO
    10 MIN, WLAĆ ŁYŻKĘ SOSU SOJOWEGO I PRZYPRAW PIEPRZEM.
  • 3. WSZYSTKO RAZEM DOKŁADNIE WYMIESZAJ.
  • 4. PRZYGOTUJ MISKĘ Z WODĄ, DO KTÓREJ WKŁADAMY PO JEDNYM PŁACIE PAPIERU RYŻOWEGO NA KILKA SEKUND TAK ABY BYŁ ELASTYCZNY. NA PAPIER RYŻOWY NAKŁADAMY
    2 ŁYŻKI FARSZU I SKŁADANY JAK KROKIETA.
  • 5. GOTOWE SAJGONKI ODKŁADAMY NA CZYSTĄ ŚCIERECZKĘ NA PÓŁ GODZINY BY LEKKO OBESCHŁY.
  • 6. W GŁĘBOKIEJ PATELNI ROZGRZEJ SPORĄ Il Ość TŁUSZCZU I SMAŻYMY, AŻ NABIORĄ ZŁOTEGO KOLORU. NADMIAR TŁUSZCZU OSĄCZAMY NA RĘCZNIKU PAPIEROWYM
  • 7. SERWUJEMY Z SOSEM SŁODKO-PIKANTNY.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować