Sajgonki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CEBULĘ I MARCHEWKĘ POKROIĆ NA ZAPAŁKĘ. MAKARON PRZYGOTUJ ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ NA OPAKOWANIU. GRZYBY MUN GOTUJ PRZEZ OKOŁO 10 MIN. I POSIEKAJ DROBNO.
2. NA PATELNI ROZGRZEJ ŁYŻKĘ OLEJU, ZESZKLIĆ CEBULĘ DODAĆ MARCHEWKĘ, GRZYBY MUN, STARTY CZOSNEK, SMAŻYĆ DO MIĘKKOŚCI, NA KONIEC DODAĆ ZMIELONĄ PIERŚ Z KURCZAKA, DROBNO POSIEKANY MAKARON RYŻOWY, I SMAŻYĆ PRZEZ OKOŁO
10 MIN, WLAĆ ŁYŻKĘ SOSU SOJOWEGO I PRZYPRAW PIEPRZEM.
3.WSZYSTKO RAZEM DOKŁADNIE WYMIESZAJ.
4. PRZYGOTUJ MISKĘ Z WODĄ, DO KTÓREJ WKŁADAMY PO JEDNYM PŁACIE PAPIERU RYŻOWEGO NA KILKA SEKUND TAK ABY BYŁ ELASTYCZNY. NA PAPIER RYŻOWY NAKŁADAMY
2 ŁYŻKI FARSZU I SKŁADANY JAK KROKIETA.
5. GOTOWE SAJGONKI ODKŁADAMY NA CZYSTĄ ŚCIERECZKĘ NA PÓŁ GODZINY BY LEKKO OBESCHŁY.
6.W GŁĘBOKIEJ PATELNI ROZGRZEJ SPORĄ Il Ość TŁUSZCZU I SMAŻYMY, AŻ NABIORĄ ZŁOTEGO KOLORU. NADMIAR TŁUSZCZU OSĄCZAMY NA RĘCZNIKU PAPIEROWYM
Komentarze