Sajgonki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej sojowy. Wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir. Smażymy około 4 minuty. Następnie dodajemy potarkowaną marchewkę i drobno pokrojoną paprykę. Smażymy kolejne 3 minuty. Na koniec dodajemy lekko podgotowaną i poszatkowaną drobno kapustę, szczypiorek i kiełki fasoli. Wlewamy sos sojowy i ostrygowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy całość pod przykryciem około 3 minuty. Zdejmujemy z gazu i studzimy.
Papier rozmrażamy, kładziemy jeden plaster na desce, układamy łyżkę farszu, zwijamy zaczynając od złożenia dwóch zewnętrznych krawędzi, boki smarujemy lekko wodą, następnie ściśle zwijamy. Tak przygotowane sajgonki smażymy na głębokim oleju do zarumienienia. Podajemy ze słodko-kwaśnym sosem chilli.
Komentarze