Sajgonki z warzywami

4.47 (158 ocen)

Chrupiące sajgonki wypełnione farszem warzywnym.

Składniki:

  • 1 cebula
    ¼ główki kapusty
    4 łyżki kiełków fasoli mung
    2 marchewki
    1 czerwona papryka
    2 łyżki oleju sojowego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka tartego świeżego imbiru
    3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
    3 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki sosu ostrygowego
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    20-25 sztuk papieru na sajgonki
    olej do głębokiego smażenia

Wystaw ocenę:

4.47 (158 ocen)

Zobacz również:

Sajgonki Przystawki Sosy

Sajgonki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sajgonki z warzywami 1. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej sojowy. Wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir. Smażymy około 4 minuty. Następnie dodajemy potarkowaną marchewkę i drobno pokrojoną paprykę. Smażymy kolejne 3 minuty. Na koniec dodajemy lekko podgotowaną i poszatkowaną drobno kapustę, szczypiorek i kiełki fasoli. Wlewamy sos sojowy i ostrygowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy całość pod przykryciem około 3 minuty. Zdejmujemy z gazu i studzimy.

    Papier rozmrażamy, kładziemy jeden plaster na desce, układamy łyżkę farszu, zwijamy zaczynając od złożenia dwóch zewnętrznych krawędzi, boki smarujemy lekko wodą, następnie ściśle zwijamy. Tak przygotowane sajgonki smażymy na głębokim oleju do zarumienienia. Podajemy ze słodko-kwaśnym sosem chilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Kapusta Kiełki Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować