sajgonki z piekarnika

4.5 (186 ocen)

  • 40 min

przepyszne pachnące chinami sajgonki nie są tak tłuste jak tradycyjne z głębokiego tłuszczu

  • 40 min

Składniki:

  • - papier ryżowy u mnie 45 szt
    - 1/2 kg mielonego mięsa z szynki
    - jedna duża marchewka
    - kawałek białej kapusty
    - 50 g makaron sojowy
    - cebula biała i czerwona
    - czosnek dużo czosnku
    Emotikon tongue- korzeń suszonego lubczyku
    - przyprawa chińska 5 smaków (skład przyprawy czosnek granulowany, imbir gałka muszkatołowa, kminek, pieprz czarny, curry, papryka słodka, marchew, por, sól)

    - 4 łyżki sosu słodko-kwaśny
    - sos sojowy
    - sól, pieprz, ostra papryka, korzeń suszonego lubczyku
    - olej do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sajgonki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i kapustę zetrzeć na tarce
  • 2. Makaron zalać wrzątkiem odczekać 5 minut odcedzić i pokroić
  • 3. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie oleju
  • 4. Wymieszać wszystkie składniki farszu
  • 5. Papier ryżowy maczać w wodzie gdy miękkie wtedy kłaść na czystej ścierce nakładać troszkę farszu i zawijać jak gołąbki
  • 6. Układać na posmarowanej olejem blaszce do dołu sklejeniem
  • image-0focj4e 7. Posmarować każda sajgonkę olejem
  • 8. wstawić do nagrzanego piekarnika i piec aż się zarumienia ja pod koniec włączyłam opiekacz górny
    temp 170 ok 30 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować