Schab zawijany z farszem i sosem z czerwonego wina. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy na 7 kawałków, tłuczemy,przyprawiamy i chowamy do lodówki.
2.Farsz:
Jedna cebule i czosnek obieramy,kroimy i smażymy na patelni. Gdy wystygnie dodajemy kukurydze,papryke pokrojona i solimy wedle smaku.
3.Do garnka wlewamy wodę, liśc, ziele, vegete i starta marchewkę na grubych oczkach i gotujemy.Cebule obieramy, kroimy i szklimy na patelni na łyżce masła. Pomidora sparzamy zdejmujemy skórkę i kroimy w mała kostke i dodajemy wraz z cebula do garnka.
4.Mięso wyciągamy z lodówki smarujemy musztarda, wykładamy na nie farsz,rolujemy,wkładamy wykałaczkę i podsmażamy na patelni ze wszystkich stron. Nastepnie przekladamy do garnka,dolewamy wode aby przykryc mieso i gotujemy z 15-20 min. Potem wlewamy ketchup,miód,wino i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy zasmażkę i przez chwile jeszcze gotujemy.Podajemy z makaronem;-)
Porady
Można podac również z ryżem, kaszą a nawet z ziemniakami;-)
Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki...
Komentarze