Schabowe roladki

0 (0 ocen)

Tak podane smakuja wysmienicie,mieso jest soczyste a serek wedzony nadaje im szczegolnego smaku.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    300 gr szpinaku
    ser wedzony
    sol,pieprz
    bulka tarta

    patyczki do szaszlykow

Schabowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szpinak jezeli swiezy myjemy i dusimy na masle okolo 10',w przypadku mrozonego rozmrozony gotujemy 5'.Plastry schabu rozbijamy dosyc cienko,solimy i na kazdy kladziemy plastry sera oraz szpinak,zwijamy w rolade i kroimy na 3cm kawalki.Kazdy z nich nakluwamy na patyczek do szaszlykow(4 lub 5 zalezy od dlugosci patyczka) tak przygotowane wykladamy na blaszke i posypujemy bulka tarta.Pieczemy okolo 40' w 180°

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy