Schabowe paluchy z orzechowym farszem

4.49 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ten przepis jest znany w mojej rodzinie od lat. Paluchy robiła moja mama, a dziś sama jeprzyrządzam dla męża i trzech synów.

Składniki:

  • ● 0,5 kg schabu bez kości
    ● 20 dag posiekanych orzechów włoskich
    ● 4 jajka
    ● 3 łyżki kwaśnej śmietany
    ● 3 łyżki chrzanu
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● bułka tarta
    ● tłuszcz do smażenia
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe paluchy z orzechowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowe paluchy z orzechowym farszem 1. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Rozbijamy i oprószamy przyprawami.
  • Schabowe paluchy z orzechowym farszem 2. Farsz: chrzan, ser, śmietanę i orzechy mieszamy z jajkiem, przyprawiamy.
  • Schabowe paluchy z orzechowym farszem 3. Plastry smarujemy farszem. Mięso zwijamy, panierujemy w 3 rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Paluchy smażymy, obracając, aby zrumieniły się ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Notka redakcyjna

PP_11-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować